DESCARCA FORMULAR 230

  Investește în copii, cea mai valoroasă și semnificativă moștenire a noastră! Redirecționează 2% din impozitul plătit statului, pentru salariul din anul 2017, completând și depunând formularul 230, până la data de 25.05.2018. Vă mulțumim tuturor care până acum ați făcut acest lucru. Apreciem sprijinul financiar pe care ni l-ați acordat și în anul trecut, prin care am fost ajutați să investim în generația tânără a țării noastre. DESCARCA FORMULARUL D230 2017 fara imputernicit Pentru descărcare, accesați linkul de mai sus și selectați butonul de descărcare din dreapta sus.  

INSTRUIRE 24 MARTIE 2018

  Mesajul apropiatelor sărbători de Paști a răsunat clar sâmbătă 24 martie, la Biserica Baptistă Metanoia din Arad,  unde a avut loc instruirea învățătorilor de copii. Au înfruntat frigul și nămeții în jur de 70 de persoane care au venit dorind să se echipeze pentru generațiile care vin. Am fost provocați să intrăm în acțiune, să-i evanghelizăm pe copii ACUM, deoarece timpurile sunt grele și lumea cu îndemnurile ei îi îndepărtează tot mai mult de Dumnezeu. Prin vocile tuturor învățătorilor care au participat, s-a transmis chemarea caldă și urgentă din partea lui Dumnezeu să ieșim cu Evanghelia în aer liber, în timpul săptămânii mari, pe străzi și în parcuri, acolo unde sunt copiii. Și dacă veți vedea grupuri de copii adunați  prin cartiere și veți auzi cântece care proclamă „E viu, e viu!”, nu treceți grăbiți și indiferenți! Înălțați o rugăciune pentru ca inimile copiilor să fie atinse de adevărul acesta etern: Isus a învins păcatul și moartea și poate să ne învie și pe noi pentru El! A fost o bucurie prezența echipei de învățători, de vârste diferite, cu profesiuni diferite, dar toți punându-și darurile și abilitățile în slujba lui Dumnezeu.  Căci este nevoie de chemare și pasiune, de efort și sudoare, pentru ca mesajul Veștii Bune să ajungă la copii, nealterat de barierele religioase și de prejudecăți. Învățătorii au fost provocați să se evalueze, să se pregătească, să cunoască nevoile copiilor din jurul lor, mai ales cele de ordin spiritual. Și copiii au nevoie de credință, de înțelegerea marilor adevăruri care ne definesc viața de aici și cea din veșnicie. De aceea, am pregătit materiale de predare, versete și cântece, lecții din Biblie și jocuri, toate alcătuite cu scopul răspândirii credinței printre cei mici. Nota noastră? Ea nu va veni acum! Nu vom ști multe acum despre rezultatul acțiunilor și strădaniilor noastre. Nota noastră va veni atunci, la examenul final, când vom sta înaintea lui Dumnezeu. Și fie să auzim cât mai mulți dintre noi cuvintele acestea: Bine rob bun și credincios!

INSTRUIRE FEBRUARIE 2018

  Sâmbătă, 17.02.2018, la Biserica Speranța Arad, aproximativ 75 de persoane au ales să participe la instruirea lunara a învățătorilor. În fiecare lună dorim să ne echipăm pentru a vesti cu toată îndrăzneala Cuvântul lui Dumnezeu în fața copiilor și pentru a fi vrednici de lucrarea Domnului. Ca de fiecare dată, am petrecut un timp minunat împreună, ne-am bucurat de bogăția de materiale pentru primele trei lecții din ciclul Patriarhii (Chemarea lui Avraam / Jertfirea lui Isaac / Avraam caută o soție pentru Isaac). Alături de informațiile privitoare la lecții și versete, materialele au cuprins și lecții-obiect, jocuri, cântece noi și o povestire privind viața unui erou al credinței creștine – luna aceasta – viața lui John Bunyan. Ne rugăm ca prin toate Dumnezeu să lucreze și să modeleze vieție copiilor din clasele noastre.
Am fost provocați să ne facem fiecare o analiză a credinței noastre, în lumina testului credinței lui Avraam pe muntele Moria. În cine și în ce ne punem credința în zilele acestea? Cum reacționăm în fața testului? Credința este podul între locul unde ne aflăm și locul unde vrea Dumnezeu să ne ducă! - spune una dintre lecțiile-obiect. Doamne, ajută-ne să pășim plini de curaj în lucrarea ta și să te reprezentăm cu onoare! Stim, Dumnezeule că tu ne cercetezi inima, și că iubești curăția de inimă! Doar a Ta să fie toată gloria!

INSTRUIRE IANUARIE 2018

  Anul 2018 a fost început în forță, și aceasta nu pentru tăria noatră, ci datorită Dumnezeului nostru - mare și bun, plin de îndurare și îndelung răbdător! Prima instruire din acest an a avut loc pe date de 20 ianuarie la Biserica Baptistă Bujac Arad, unde au participat în jur de 90 de cursanți. Alături de materialele prezentate pentru învățători, pentru ciclul de lecții din  Geneza, le-am avut ca invitate pe Violeta Fărăgău (psiholog) și Tabita Cernica (medic) - din cadrul Fundației Preventis, Cluj Napoca. Suntem oameni pasionaţi să vedem copii şi tineri liberi de orice dependenţă! spune echipa Preventis și la fel ne dorim și noi: copii și tineri liberi de puterea păcatului în viețile lor! Tema întâlnirii a fost Generația digitală și provocările ei – un subiect greu, dar de actualitate, pe care nu putem cu nici un chip să îl ignorăm. Am „sorbit” fiecare cuvânt și, deși adeseori am avut sentimentul că suntem înghițiți de tehnologie, am fost provocați ca acum, mai mult ca niciodată, sa luptăm pentru viețile copiilor, timpul lor și orele petrecute în fața ecranelor de orice fel. Suntem mai conștienți ca oricând de pericolele care stau la tot pasul – chiar în casele noastre și în buzunarele noastre, dar știm cu certitudine și recunoaștem puterea lui Dumnezeu asupra oricărei stăpâniri, fie ea chiar una digitală. La început de 2018, luăm toată armătura lui Dumnezeu, ca să putem ţine piept împotriva uneltirilor diavolului. Ne încredem în Cel care a adus eliberare în viețile noastră și va aduce, și în acest an, eliberare în viețile multor copii!  

INSTRUIRE DECEMBRIE 2017

SOLI DEO GLORIA! Soli Deo Gloria, spunem și noi, la acest final de an în care Domnul ne-a condus și ne-a dat ajutorul Lui! Sâmbătă 9 decembrie 2017 am susținut ultima instruire din anul acesta, în prezența unui număr aproximativ de 80 de cursanți, avansați și începători, la Biserica Baptistă Betel din Arad. Ne-am bucurat să fim împreună, să cântăm colinde, să ne rugăm, să ne amintim de evenimentul măreț al venirii în lume a Domnului Isus, care aschimbat total viețile noastre. Materialele pregătite pentru învățători pentru predarea lor în fața copiilor, preșcolari și școlari, au fost multe și variate. Versetele vizualizate de la ciclul Viața Domnului Isus, volumul întâi, informații generale de ajutor pentru cei care predau, jocuri recapitulative, lecții cu obiecte și din ciclul Să vorbească Creația, cântec vizualizat Nu mai fi trist, toate au fost lucrate cu grijă și multiplicate la biroul CPC pentru a fi de folos învățătorilor. Sceneta despre adevărata bucurie a Crăciunului ne-a adus veselie dar și un îndemn să medităm împreună cu copiii la ce înseamnă cu adevărat Crăciunul. La bogăția aceasta de materiale s-a mai adăugat și viața eroului Iohann Sebastian Bach, cel care-și semnat lucrările atât de minunat, ca și muzica lui: Soli Deo Gloria - Toată gloria lui Dumnezeu! Acum, la final de an, Îi aducem și noi aceeași laudă lui Dumnezeu, cu recunoștință și dragoste pentru că ne-a însoțit în slujire și ne-a dat bucurie în mijlocul inevitabilei trudiri și efort. Pentru toate: SOLI DEO GLORIA!