Selectează o Pagină

„Încântare și tristețe” ar fi cele două cuvinte care  par să însumeze  sentimentele noastre după excursia din  Republica  Moldova  din 1-4 mai ac.

A fost o adevărată  încântare să ne  putem desfășura seminarul de instruire chiar în tabăra din Larga. Cu greu ai găsi un loc mai frumos ca acesta! Înconjurată de păduri de stejar și de sunetul păsărilor care cântă nestingherite, tabăra este o încântare totală.

Am fost încântați și cu răspunsul față de seminar  căci 87 de tineri au participat. Au fost foarte entuziaști și motivați să-L slujească pe Dumnezeu în tabără în timpul celor 8 serii organizate pentru vara aceasta.

Andrei a lucrat din greu în timpul lunilor de iarnă. Am fost încântați să vedem tot ce a reușit să facă. Sala de mese este complet renovată, cu dușumea de gresie  și pereți din faianță. Arată grozav!  Slavă Domnului!

Andrei Groza a fost încântat să primească și banii pe care i-a strâns Gean Hodsdon prin acțiunea ei de White Water rafting chiar în ziua când împlinea 90 de ani. Banii vor fi folosiți pentru pompa de apă și țevile necesare ca să aducă apa în tabără. Acum totul este gata pentru  pregătirea instalației complete  pentru ca tabără să înceapă.

Dar cât de încântați am fost și noi să le putem dărui cei 2500 de euro strânși prin efortul Bisericii Metanoia, alături de copii și învățători de la alte biserici.  Am fost așa încurajați  să-i vedem și să-i auzim pe copiii de la fiecare grupă prezentând raportul lor misionar, darul lor în proiectul  Pâine pentru Moldova.

Suntem recunoscători tuturor celor care au contribuit la acest proiect, dăruind și lucrând pentru seara din 18 aprilie, la această sărbătoare a dărniciei pentru Moldova.  A fost o încântare să vedem părinți și copii, biserica, unită într-un gând frumos cu efecte dătătoare de viață pentru copiii Moldovei.

Ceva încântător și pentru prima oară în tabăra de la Larga: Daniel, fiul lui Andrei, va gradua în iunie de la Seminarul din Chișineu și se va căsători cu Anișoara. Masa de nuntă se va ține chiar în tabără în 13 iunie. Ce multe vor fi de făcut pentru că, în 16 iunie, sosesc copiii în tabără!

Suntem încântați de noua familie mai ales că,  atât Daniel cât și Anișoara, sunt lucrători cu copii.

Dar am ajuns și la veștile cu tristețe! Andrei nu are destui bani să termine cele două cabane pe care a început să le restaureze.  A terminat acoperișul  dar acum are de finisat pereții și tavanul cu rigips înainte de începerea taberei în iunie. Mai are nevoie de 25 000 de lei ca să le termine și să poată primi copii în iunie. Altfel va trebui să reducă numărul de copii care vin în tabără…..și ei așteaptă cu nerăbdare! Rugați-vă ca Domnul să le trimită ajutor!