Selectează o Pagină

,,Încununezi anul cu bunătățile Tale și pașii Tăi varsă belșugul. Câmpiile…dealurile…văile…toate strigă de bucurie și cântă.”

Psalmul 65:11-13

În ultima săptămână din decembrie, realizatorii TV deseori se uită în urmă la evenimentele semnificative ale anului trecut – realizările şi eşecurile oamenilor proeminenţi, dezastrele naturale şi provocările economice. Cele mai uimitoare evenimente beneficiază de maximă audienţă.

Dacă ne uităm în urmă la ultimul an al asociaţiei Copii pentru Cristos, ce va apare pe listă? Ce evenimente semnificative au marcat 2010? În primul rând, trebuie să cităm cuvintele psalmistului din Psalmul 77:11, care spune „…voi lăuda lucrările Domnului, căci îmi aduc aminte de minunile Tale de odinioară.”

♦ Un lucru semnificativ al acestui an de criză financiară este că Dumnezeu ne-a purtat de grijă. Când ne uităm în jur şi vedem atâtea firme falimentate, atâtea asociaţii de caritate care au renunţat, ne simţim binecuvântaţi de Domnul să putem continua să evanghelizăm copiii în tabără şi în cluburile biblice.

Suntem foarte mulţumitori Asociației Blyswood Care din Marea Britanie care ne-a ajutat din nou anul trecut cu alimente, cu produse de igienă şi jucării. Vara trecută am primit suficiente alimente încât am putut face schimb de produse cu alte asociaţii. O asociaţie de caritate a primit pungi cu varză murată, aşa că am putut să dăm la schimb conserve de fasole pentru varză. Altă asociaţie ne-a dat biscuiţi cu fructe în schimbul conservelor de fasole şi cu altă asociaţie am schimbat biscuiţii simpli cu multe ouă.

Suntem recunoscători și pentru pâinea zilnică, un dar venit prin grija unor frați cu inimă pentru lucrarea Domnului printre copii, care ne-au donat peste 2 tone de grâu.

♦ În ianuarie 2010 am reuşit să obţinem un copiator cu imprimantă color, care poate fi folosit direct din computer. Înseamnă că astfel putem face lucrurile mai rapid, mai bine şi munca învăţătorilor de cluburi şi Şcoală Duminicală în lucrare  a lui Dumnezeu este uşurată.

Unii ne-au împărtăşit cât de încântaţi şi privilegiaţi sunt să aibe cântecele şi versetele biblice colorate. Chiar dacă trebuie acum să plătească o mică sumă pentru ele, sunt bucuroşi să aibă materialele de predare de calitate și color. Acesta este un ajutor semnificativ pentru ei, deoarece înainte trebuia ca ei să coloreze toate acele materiale cu mâna.

Semnificativ este și faptul că pagina web a fost creată de Dani (16 ani), care L-a primit pe Domnul în viața lui, în tabără.

♦ Un număr semnificativ (95 copiii)  s-au încrezut în Domnul anul acesta în tabără.

♦ Slavă Domnului pentru darul semnificativ de patru panouri solare primite de la un frate creştin român din USA, Daniel Demian. Acest sistem va încălzi apa pentru duşuri, etc., în clădirea nouă, producând o diferență semnificativă în costurile taberei.

Semnificativ este şi faptul că, după plecarea Anei Bold în septembrie, Alexandra (soţia lui Dani), care trebuia să fie în concediu pentru îngrijirea copilului până în iunie anul acesta, a reuşit să revină la office. Ea îi ajută pe Vio şi pe Dani, mai ales de când Wilma şi Harry au plecat în Scoţia, pentru operaţia lui Harry. Ce bine că ea a revenit în echipa de la CpC, fiind de ajutor în pregătirea instruirilor şi a lucrurile zilnice de la birou!

♦ A fost un fapt semnificativ și că, la instruirea de începători (cei care vor să intre în lucrarea cu copiii) pe care am ţinut-o în octombrie în tabără, au participat 49 de persoane.

La început ne-am gândit să o anulăm, pentru că se ţinea în acelaşi week-end cu celebrarea de 20 de ani a Liceului Baptist din Arad, dar am fost plăcut surprinşi că unii tineri au venit totuși la instruire. Semnificativ este că majoritatea  celor care au venit fuseseră  copii în tabără de-a lungul anilor.  Dumnezeu continuă să ridice tineri de care este nevoie în lucrarea de evanghelizare a copiilor, fie în cluburi, fie la grupele din biserică sau în tabără.

♦ Ziua de 22 noiembrie a fost o zi semnificativă pentru Harry, care a suferit o operație pe inimă. Dumnezeu a fost cu adevărat îndurător, Harry nu a avut complicaţii majore şi se reface destul de bine. Ei sunt în Scoţia din noiembrie, de când Harry a început procesul de refacere fizică, şi vor sta până la sfârşitul lunii ianuarie, când, cu voia Domnului, sperăm că va fi posibil pentru ei să revină acasă în România.

♦ În noiembrie v-am împărtăşit despre situaţia Republicii Moldova care se confrunta cu schimbări politice semnificative.

Slavă Domnului, El a avut milă de această ţară mică şi comuniştii au pierdut puterea. Noul guvern este format din 60% democraţi şi 40% comunişti. Următoarea etapă este ca acest guvern să aleagă un preşedinte al ţării.

De asemenea lucrarea din tabăra Larga din Moldova a avut parte de schimbări semnificative într-un timp scurt: Andrei şi Catea au renovat complet două căsuţe, adăugând câte o cameră în plus la fiecare. Ei au primit, de asemenea, un cuptor electric de la Blythswood pentru bucătăria nou amenajată. Cu toate că pompa de apă a fost instalată, datorită banilor adunați de Gean Hodsdon, ea nu a funcţionat pentru că că sonda a fost înfundată la o adâncime de 100 de m. Pompa a fost conectată permanent, dar va trebui mutată pentru a permite curăţarea la timp pentru primăvara lui 2011.

♦ Un alt lucru semnificativ: de când au plecat Wilma şi Harry în Scoţia, echipa CpC a ţinut instruirile de unii singuri iarna aceasta. Wilma a fost implicată în instruiri prin crearea de ajutoare vizuale. Aşa că, deşi la distanţă, cu ajutorul tehnologiei, ea a putut să dea o mână de ajutor şi să trimită aceste materiale, prin email la birou, pentru tipărire.

♦ Cutiile de Crăciun au fost primite cu mare entuziasm din nou în acest an, de la Asociația Blythswood Care din Marea Britanie. Printre cei care au primit aceste cadouri, a fost o şcoală din Macea şi o grădiniţă din Sânmartin, în total 216 copii.

Atât școala cât şi grădiniţa respectivă nu mai primiseră niciodată cutii de Crăciun şi au fost atât de surprinşi de frumuseţea întregii idei.

A făcut o diferenţă semnificativă să auzim asta şi ne dăm seama, din nou, că merită tot efortul de a primi şi a distribui aceste cadouri.

După ce cutiile au fost împărţite la această şcoală şi grădiniţă, copiii au plecat acasă cu ele. La scurt timp după aceea, o mamă a venit la grădiniţă povestind următoarele: fetiţa ei (în vârstă de 4 ani) şi-a dorit să primească, de Crăciun, un trening roz. Mama ei îi spusese că anul acesta Moşul este mai sărac şi nu poate să-i aducă un cadou aşa de mare precum un trening. Când fetiţa a ajuns acasă cu cadoul, ea l-a deschis şi a găsit…un trening roz! Exact pe măsura ei! Când dăruim copiilor cutiile, întotdeauna accentuăm că ele nu sunt de la Moş Crăciun, ci de la Domnul Isus, care a fost născut într-un staul şi a Cărui zi de naştere o sărbătorim la Crăciun. Fetiţa a întrebat-o pe mama ei: ,,Cine este copilul acesta Isus? Pentru că El este mult mai bogat decât Moşul’’. Nu ştiu (ne-a scris învăţătoarea) ce a răspuns mama ei la această întrebare, dar cred că Dumnezeu poate folosi această ocazie ca întreaga familie să afle cine este Isus.

♦ Anul s-a încheiat cu un alt eveniment semnificativ: 32 de fete şi băieţi de 13/14 ani, au petrecut împreună trecerea dintre ani. Vio, Dani şi Alexandra a trebuit să organizeze ieşirea fără Harry şi Wilma. Deşi ne-a fost dor să fim acolo, a fost o mare încurajare să vedem că lucrurile pot să funcţioneze şi fără noi.

Dumnezeu este Dumnezeul zilelor noastre trecute, şi El permite amintirea lor pentru a transforma trecutul într-o lucrare de creştere spirituală pentru viitorul nostru. Anonim

♦ La sfârşit de an privim cu nerăbdare la tot ceea ce Dumnezeu are pentru un viitor semnificativ. Cu voia Lui, sperăm să fim înapoi în Scoţia, Irlanda de Nord şi Anglia pentru a promova lucrarea în lunile februarie și martie. Vio şi Dani vor veni cu noi din nou şi poate şi Alexandra, pentru o parte din călătorie. Ne-am bucura să fie cunoscuți  şi astfel să poată fi susţinuţi în viitor, atât financiar cât şi în rugăciune, pe măsură ce ei vor continua lucrarea de la Copii pentru Cristos în Romania.

Sperăm să fim în Scoția, în Glasgow în perioada 23-28 februarie, în Aberdeen în 1-7 martie, Irlanda de Nord în 9 -18 martie și în Anglia în 20-29 martie. Rugați-vă ca Domnul să ne deschidă uși și inimi și vizita noastră să fie un ajutor semnificativ pentru lucrare.

♦ Ne rugăm ca mesajul Evangheliei să aibă un impact semnificativ în vieţiile băieţilor şi fetelor care nu merg la biserică sau la grupele de copii, atunci când vom ieşi din nou pe străzi sau în parcuri înainte de Paşti, în cluburile de cinci zile şi în taberele de vară din iunie până în septembrie.

Mulţumim fiecăruia dintre voi pentru susţinerea lucrării de la CpC pe parcursul anilor. Ajutorul vostru are semnificație și Dumnezeu nu îl va uita!

Multe binecuvântări, Harry, Wilma şi Vio.

 

Lăudăm pe Domnul pentru:

▪ Succesul operaţiei lui Harry care a decurs bine, el acum se recuperează încet, dar face progrese. Sperăm ca el să se întoarcă în România, cu voia Domnului, la sfârşitul lunii ianuarie.

▪ Un alt an de har şi îndurare peste lucrarea de la CpC şi pentru multele binecuvântări primite.

▪ Ajutorul primit din Scoția, Anglia, Irlanda, America, România pentru ca tot  mai mulți copii să audă Vestea Bună.

Rugaţi-vă pentru:

▪ Anul acesta de slujire în lucrarea de la Copii pentru Cristos, ca să fim mai departe călăuziţi de Domnul în toate domeniile, pentru a cunoaște  prezenţa Lui în toate planurile pe care le avem pentru acest an.

▪ Progresul stării de sănătate a lui Harry și pentru nevoile tuturor  lucrătorilor  As. Copii pentru Cristos.

▪ Vizita noastră de promovare a lucrării în Marea Britanie din februarie-martie, ca multe persoane,  biserici şi asociaţii să fie interesate în lucrarea pentru copii din România.

Pe El îl propovăduim noi şi sfătuim pe orice om şi învăţăm pe orice om în toată înţelepciunea, ca să înfăţişăm pe orice om desăvârşit în Isus Hristos. Coloseni 1: 28

Copii pentru Cristos

Str. Volurilor nr. 5,

310157 Arad, Romania

Tel/Fax 0040 257 250950

Email: cpcarviorica@yahoo.co.uk

Web site: http://copiipentrucristos.ro