Selectează o Pagină

Lăudat să fie Domnul

În seria 8, când puterea noastră începea să scadă, Dumnezeu Și-a revărsat binecuvântarea peste tabără. Valuri de copii au rămas la urmă  în fiecare zi ca să fie sfătuiți. 33 de copii L-au primit pe Domnul Isus ca Salvator. A fost o săptămână glorioasă și plină de binecuvântări.

În vara aceasta 104 copii s-au încrezut în Domnul.

La unul din focurile de tabără, o fată de 14 ani a mărturisit cum  L-a primit ea pe Domnul Isus vara trecută în tabără. Când s-a dus acasă în satul ei, a început să meargă la clubul biblic de acolo și să frecventeze biserica. Părinții ei au refuzat să meargă la biserică  dar ea a continuat să insiste. În final, la Crăciun, părinții ei s-au dus la biserică și au apoi au continuat. În iunie toți trei au fost botezați. Dumnezeu îi folosește pe copii pentru gloria Lui!

 Câteva perle de la copii

·       O fată s-a rugat: „Doamne, te rog ajută-mă să fiu ca Iosif, dar nu mă lăsa să fiu vândută.”

·       Un băiat de 13 ani, creștin împovărat de păcatul lui, a spus printre lacrimi: „Am un vagon de păcate”.

·        Un băiat de 9 ani a întrebat: „Cum aș putea să am mai multă putere asupra păcatului din viața mea?”

·       O fetiță provocată de viața lui David Livingstone a spus: „Aș vrea să devin misionară în Africa, și încep să strâng bani pentru tren, pentru că e prea scump cu avionul!”

·       O fată de 11 ani, care a venit a doua oară în tabără a spus: „Anul trecut am plecat acasă mai bogată. Am simțit dragostea lui Dumnezeu prin ochii și vocea celor care aveau grijă de noi. Dar cel mai important lucru care mi s-a întâmplat a fost că L-am primit pe Domnul Isus în inimă.” Mama acelei fete a murit anul trecut cu două săptămâni înainte de venirea ei în tabără.

·       Un băiat de 14 ani dintr-o familie destrămată a spus: Vârfurile înseamnă 3 lucruri pentru mine: 1.Tabăra aceasta este o minune, căci în 2007 m-am încrezut în Domnul aici ca Salvator al meu. 2. O binecuvântare, căci am întâlnit aici oameni speciali. 3. O lecție de viață, căci am descoperit că e viu și adevărat Cuvântul lui Dumnezeu.

·       David, de 14 ani, a spus: „În tabăra aceasta Dumnezeu m-a adus aproape de El și m-am hotărât să trăiesc pentru El.”

·        Alexandru de 10 ani s-a rugat: „Dragă Tată ceresc, vin să Te rog să binecuvântezi această tabără cu destui bani ca să termine ultima parte cu sala de sport.”

 Nici copiii nu sunt cruțați

·       Încă din februarie tabăra a fost ocupată deplin pentru vară. Am făcut și o listă de rezervă în caz că unii copii se retrag. De-a lungul anilor am descoperit că, de obicei, Dumnezeu lucrează misterios cu acești copii care sunt aduși în ultimul moment.

·       O astfel de fată de 14 ani a sosit împovărată de vinovăție. Pe când avea 8 ani, a trecut strada cu frățiorul ei de 5 ani și amândoi au fost loviți de o mașină. Au fost răniți grav. Amândoi au stat la terapie intensivă o vreme și, din nefericire, frățiorul a murit. Ea a trăit în toți acești ani cu povara că ea este vinovată pentru moartea lui. După multe ore de consiliere și lacrimi vărsate, Dumnezeu i-a luat povara și ea și-a găsit pacea în El, în Acela care poate să dea și să ia viața. Ea a fost eliberată și toți cei din jur au putut să-i observe noua lumină și pacea de pe chip.

 Cum aș putea să am putere să nu mai păcătuiesc?

CE întrebare bună!! În vara aceasta mulți copii, 73 în total, au dorit să-i afle răspunsul. Am fost uimiți cu adevărat de entuziasmul lor și de dorința lor sinceră de a birui asupra păcatului din viața lor. Ce provocare măreață le-a fost viața lui Iosif pe care am studiat-o în această vară! Mulți dintre copiii care s-au încrezut în Domnul vara trecută în tabără au fost mișcați până la lacrimi. De ce? Pentru că fusese o schimbare în viața lor, dar treptat au alunecat din nou în păcat. Am descoperit împreună cu ei cauza: nu au citit din Cuvântul lui Dumnezeu și nu și-au făcut timp pentru El. Ei s-au hotărât din nou să citească Biblia mai serios și să trăiască intenționat pentru Dumnezeu.

 Lăudăm pe Domnul și ne rugăm

• Pentru felul uimitor în care a lucrat în viețile copiilor;

în timpul celor nouă serii de tabără;

• Pentru dorința lor de a fi mai dedicați;

• Pentru reînnoire în trup și suflet a echipei de la CPC;

• Pentru pregătirea instruirilor lunare ale învățătorilor

începători și avansați și a taberelor de iarnă.