Selectează o Pagină

Ecourile unei veri pline de provocări și binecuvântări încă răsună: sute de copii  evanghelizați și ajutați să crească în relația lor cu Dumnezeu în tabără. Acum însă, credincioși misiunii noastre, am reînceput activitățile de instruire lunară a învățătorilor de copii din biserici și cluburi biblice.

În 13 octombrie a avut loc prima întâlnire la care  am avut ca și gazde Biserica Baptistă Speranța iar în 10 noiembrie instruirea a avut loc la Biserica Baptistă Șega. Mulțumim bisericilor și echipelor de învățători pentru ospitalitatea și ajutorul acordat pentru toți cei aproximativ 100 de participanți. Cei care participă la instruirile noastre sunt de vârste diferite, unii începători, alții cu mai multă experiență. Cu toții am fost încurajați și motivați prin subiectele predate:

Rolul Bisericii în evanghelizarea copiilor, Cum să ieșim în afară cu Evanghelia, Valori creștine în viața învățătorilor, Prețul plătit pentru un suflet și alte lucruri de ajutor. De asemenea, am început un curs de apologetică cu Vlad Crâznic de la Ravi Zacharias Ministries. Auzind mărturia întoarcerii lui de copil și a felului în care a fost atins de Dumnezeu,  cu toții am fost surprinși din nou de mărețul har, care  are puterea să restaureze  orice copil, în ciuda dezavantajelor de orice fel.

Harry Somerville, întors din Scoția după teste  medicale care i-au dat un verdict grav, ne-a vorbit despre Bunul Păstor și nevoia noastră profundă de a ne încrede în El.

Subiectul de studiu pentru copii toamna aceasta este Viața Patriarhilor. Ca să-i ajutăm pe învățători, ne-am pregătit cu materiale legate de acest subiect: informații generale despre fiecare lecție, despre predarea și vizualizarea versetelor, lecții cu obiect despre caracter (Iubește adevărul și urăște minciuna, Autocontrolul), din ciclul Să vorbească creația (Despre stele, Condorul), jocuri (Uită-te spre cer! și Atenție la caracter!), despre rugăciune (Calendar pentru timpul de rugăciune din cartea Proverbelor), cântece vizualizate (Domnu-i bun, Bunătatea și credincioșia), cărțile Bibliei (Portretul lui Isus din Biblie, Noul Testament), precum și lecții, versete și activități pentru Grupa Preșcolarilor.

Dumnezeu ne cheamă și astăzi la copii! E o generație nouă, cu aceeași mare nevoie de Dumnezeu în sufletul lor! Însă se aud o puzderie de voci care-i cheamă în alte direcții. Generațiile se schimbă dar, chemarea lui Dumnezeu pentru ei și pentru noi, rămâne aceeași.  Cunoscându-le nevoia sufletului, haideți să-i ajutăm să și-o recunoască și să se încreadă în Dumnezeu, cu adevărat. O întrebare de provocare și pentru tine: Cât ești gata să sacrifici din timpul, banii și viața ta, pentru un suflet de copil? Ce valoare are un suflet pentru tine?

 

„Prea mulți creștini „se îndoapă” cu binecuvântările Evangheliei

în timp ce milioane de oameni nici măcar nu au gustat din ea.”

                                                                                          Vance Havner