Selectează o Pagină

În week-endul din 16-18 noiembrie a avut loc în tabăra de la Vârfurile o instruire, modulul 1, pentru învățătorii de copii. Au participat tineri  care doresc să înceapă să predea copiilor și unii care au început să lucreze cu copiii în biserici sau în cluburi biblice. Pe lângă entuziasmul începătorului, ei aveau nevoie să știe cum și de ce ne trimite Dumnezeu la copii. Au participat 46 de tineri de diferite vârste și nivele spirituale, din diferite județe ale țării: Arad, Brad – Hunedoara, Cluj, Dumbăvani – Bihor, Peciu-Nou – Timiș.

La acest curs au fost motivați să predea Biblia copiilor cu perseverență și scop, astfel încât Cuvântul lui Dumnezeu să producă schimbare, ori de câte ori îl vor prezenta înaintea copiilor. Au învățat să predea cântece și versete în mod sistematic și metodic, fiind provocați ca, de fiecare dată, să se pregătească înainte de a sta în fața copiilor.

Harry ne-a vorbit despre chemarea lui Dumnezeu în această slujire și dorința Lui de a ridica, prin noi, și alți tineri ca Timotei.

Și, fiind un weekend de echipare, programul a fost foarte încărcat! Însă, ne bucurăm de toți cei care au plecat de la instruire încurajați și echipați pentru lucrarea cu copiii. Iată ce a scris unul dintre ei:

„Am încercat să nu vin prea entuziasmat la instruire ca să-mi pot face o părere obiectivă. Și zic eu, am! Am plecat încurajat de la instruire și super-entuziasmat pentru lucrare! Din ce am vorbit cu ceilalți cu care am venit, țin să zic că toți ne-am așteptat să fie fain și constructiv, dar niciunul nu ne-am așteptat la așa ceva! Domnul să vă întărească și să vă răsplătească!”

Ne-am rugat ca Dumnezeu să răspundă prin acest curs nevoilor celor care-i învață pe copii și Îi mulțumim că a făcut-o pentru mulți dintre ei.

Ne rugăm în continuare pentru fiecare tânăr care a fost prezent la instruire, să se lase umplut de Duhul lui Dumnezeu, să fie folosit de El și să-I dea glorie prin viața  și lucrarea lui. Îndemnul nostru pentru fiecare din ei este cel al apostolului Pavel, pentru tânărul Timotei:

„Fii cu luare aminte asupra ta însuţi şi asupra învăţăturii, pe care o dai altora: stăruieşte în aceste lucruri, căci dacă vei face aşa, te vei mântui pe tine însuţi şi pe cei ce te ascultă.” 1Timotei 4:16