Selectează o Pagină

Sâmbătă, 8 decembrie, am avut un timp de învățare și sărbătoare împreună cu învățătorii de copii ai bisericilor și cluburilor biblice, la Biserica Baptistă Betel-Grădiște. Mulțumim gazdelor și celor care au ajutat, pentru ospitalitatea și căldura cu care am fost primiți.

Programul instruirii a cuprins, printre altele, continuarea cursului de apologetică, având ca temă Suferința. Invitatul nostru special pentru cursul de apologetică este Vlad Crâznic, din partea organizației RAVI ZACHARIAS MINISTRIES, România.

A urmat o provocare la cercetare să nu stăm Departe de iesle, urmărind tendințele lumii și înstrăinarea de valorile creștine. Am privit apoi mai atent la Nevoile copiilor din societatea noastră, conștientizându-i pe învățători despre ele, în predarea lecțiilor și a versetelor, în alcătuirea programului orei biblice a copiilor.

Echipa de la Copii pentru Cristos a avut bucuria să prezinte și materiale ajutătoare și idei pentru întâlnirile cu copiii din preajma Crăciunului. Lecția Isus, Pâinea de care tu ai nevoie cu versetul vizualizat – Ioan 6:51 – îi provoacă pe copii să-și înțeleagă nevoia și foamea după Dumnezeu. Alte materiale de ajutor au fost lecția cu obiecte  Dumnezeu te-a dorit, sceneta Isus, pâinea vieții. Mulțumim echipei de învățători care a dat viață personajelor din scenetă, personaje care, toate, căutau ceva. Ei au scos în relief că, dincolo de foamea de pâine fizică, există în fiecare din noi, chiar și în copii, o tânjire după altceva, profund și adevărat: Dumnezeu!

Studiem cu copiii ciclul de lecții din Viața Domnului Isus, volumul III, în care El Își arată puterea prin minuni. Cât am dori ca acest mesaj să ajungă cu adevărat la urechile celor mici și să le schimbe viața!

I-am provocat pe învățători și la câteva momente speciale de rugăciune. Lauda și mulțumirea au curs mișcător de pe buzele acelora care au văzut ajutorul lui Dumnezeu în cursul anului care tocmai se termină. Am declarat prin cântec că Isus este Mesia, Regele venit să ne elibereze din starea de păcat. Pe El încercăm să-L cunoaștem mai bine și, cu acest scop, am realizat pentru copii Portretul Domnului Isus, cum se desprinde din toate Cărțile Bibliei. Cel care a spus: EU sunt Calea, Adevărul și Viața ne cheamă să simțim pentru alții. Prin proiectul misionar propus – Copiii străzii din Brazilia – ne dorim să-i sensibilizeze pe copii să dăruiască și să se roage pentru acei copii sărmani. Am provocat și o chemare la rugăciune, în cursul lunii ianuarie 2013, pentru creștinii din lagărele de muncă forțată din Coreea de Nord.

Nici preșcolarii n-au fost uitați, fiind o categorie cu nevoi de predare diferite de ceilalți copii. Lecții, versete și activități pentru ei au constituit o altă parte a programului.

La finalul instruirilor din anul 2012 îi suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru ajutorul Lui și oamenii pe care i-a trimis și motivat. Să ne amintim mereu că suntem chemați în cea mai frumoasă și mai roditoare lucrare: răspândirea Cuvântului printre copii.

Mulți copii au nevoie de Pâine vieții care este Isus Cristos!

Domnul Isus Cristos a zis: „Dați-le voi să mănânce!” Dacă vrei să fi folositor și tot mai dibaci în a duce această „hrană” la copii, vino și participă la instruiri. Aici vei fi motivat, vei auzi despre metode noi și vei putea să primești materiale specifice pentru această lucrare.

De aceea te invităm cu drag la instruirile din anul următor.