Selectează o Pagină

„Harul nu este supliment pentru puterea noastră, pentru că noi nu avem o putere a noastră. Harul transformă slăbiciunea noastră în putere pentru Gloria lui Dumnezeu.” „Când sunt slab atunci sunt tare.” 2 Cor 12:10 Warren Wiersbe

„Trebuie să facem ceva, trebuie să ajutăm tabăra, ei nu au destui bani să construiască sala de sport!” Aceasta a spus un băiat de 10 ani, Alexander, tatălui său (pastor al unei biserici din Timișoara) când a ajuns acasă din tabără. Părinții copiilor bisericii au luat în serios cererea lui și au adunat 150 de euro. Tătăl lui Alexander a sunat entuziasmat să ne spună ce s-a întâmplat, altfel noi nu aflam această întâmplare decât în cer.

Am fost încântați să auzim despre acest gest extraordinar din partea unui copil. Ne-am amintit de ucenici, când un băiat a adus 5 pâini și 2 pești, iar reacția lor a fost:„Ce sunt acestea la atâția?” Dumnezeu a răspuns la acțiunile lui Alexander mai mult decât ne-am fi gândit sau imaginat în situația grea în care ne aflăm. Când am aflat despre cancerul lui Harry, am fost copleșiți de îndoială, griji și nesiguranță. Părea că ultima fază de construcție a taberei va fi amânată. Dar fundația era gata, ca dovadă a unui vis care părea a fi uitat: sala de sport și deasupra o casă pentru orfani. Dar Dumnezeu a intervenit, în slăbiciunea noastră, El ne-a dat din puterea Sa!

El ne-a trimis frați români să ajute, să ne sfătuiască și să ne încurajeze. Ei au trimis o echipă de muncitori și după cum vedeți din poze, au început să ridice clădirea până la cela de-al doilea nivel.

Lăudat fie Domnul!

Cu toate că ne-am simțit așa de slabi să continuăm instruirile lunare, pentru că Wilma și Harry sunt în Scoția, am văzut cum Domnul ne-a întărit. El ne-a ajutat să mergem înainte cu această parte importantă a lucrării noastre. A fost o provocare să împlinim nevoile a celor aproape 100 de învățători de școală duminicală și cluburi biblice. În ciuda numărului nostru mic și cu ajutorul lui Wilma din Scoția, am reușit să facem ca instruirile să continue.

Din februarie locurile de tabăra au fost ocupate, dar încă mai avem cereri. Săptămâna trecută un inspector școlar din Arad a sunat pentru 5 locuri în tabără pentru vara aceasta. El nu a fost dezamăgit când a aflat că noi avem o tabără creștină, din contră a recunoscut că acesta a fost motivul pentru care a vrut să trimită copiii la noi. Laudă Domnului pentru mărturia pe care o avem de a preda Cuvântul lui Dumnezeu! Nicio putere nu este de la noi!