Selectează o Pagină

După o săptămână tensionată, fiind împărțiți cu lucrări și la tabără și cu pregătirile pentru instruire, a sosit și ziua de sâmbătă 20 aprilie, când ne-am îndreptat spre Biserica Baptistă Osana din Poltura. Ne-am rugat fierbinte ca Domnul să ne dea biruință în această ultimă instruire din anul acesta școlar. Azi, după ce totul s-a încheiat răsuflăm ușurați…noi ne-am încheiat lucrarea de instruire și suntem gata să ne concentrăm asupra taberelor de vară.

Privind la săptămânile din urmă nu putem să nu vedem mâna binecuvântării lui Dumnezeu peste misiunea noastră de la Copii pentru Cristos.

Chiar și prezența la instruire a fost încurajatoare, ținând cont că școlile erau în recuperarea zilei de sâmbătă. Mulți au lipsit, dar cei în jur de 60 de oameni, care totuși au venit, ne-au făcut să înțelegem că nu a fost în zadar. Nu a fost timp pierdut, mai ales văzând o învățătoare serioasă și matură, nelipsită de la instruiri,  care a venit chiar după schimbul de noapte. Domnul are căile Lui să ne încurajeze!

Ultima întâlnire cu Vlad Crîznic și cu subiectul de apologetică ne-a pus față-n față cu întrebările despre Dumnezeu și creația Lui pe care le pot pune căutătorii sinceri sau zeflemitori. Ce mult avem de învățat ca să facem o diferență, prin răspunsuri relevante pentru viața ambelor categorii!

Materialele didactice pentru partea a doua a ciclului din Viața lui Ilie, inclusiv setul pentru preșcolari, precum și lecția și versetul de Paști, toate au fost prezentate celor de față, învățători cu experiență sau în devenire. Provocarea învățătorilor de a ieși în afară cu Evanghelia, prin cluburile de cinci zile, n-a lipsit, ca în fiecare an, în această perioadă de sărbătoare.

Ne străduim să nu „greșim ținta”, adică să-i atingem pe copii cu valorile lui Dumnezeu, încă din perioada copilăriei lor. La instruiri, învățăm cum să ducem mesajul crucii în cel mai relevant mod pentru generația aceasta de copii și urmărim acest lucru intenționat.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru cei care și-au dedicat viața chemării Lui de a merge la copii. Ne amintim de Harry și Wilma, care și-au lăsat țara lor, urmându-L pe Domnul în România. Acum Harry e în suferință și doctorii spun că, în curând, se stinge. Ne rugăm ca ei să simtă pacea și mângâierea Duhului Sfânt în aceste momente grele. Harry va pleca în curând dar moștenirea spirituală pe care o lasă va străluci peste ani pe fețele copiilor salvați. Viața lucrătorilor credincioși a lui Dumnezeu ne inspiră și ne provoacă la acțiune. Să mergem la cluburile de cinci zile în Săptămâna Mare ca să ducem copiilor Vestea Bună a lui Isus!

Mulțumim celor care se obosesc și lucrează pentru Evanghelie, efortul lor va fi răsplătit cu siguranță. Mulțumim și gazdelor noastre de la Osana pentru ospitalitate. Ne rugăm ca lucrarea cu copiii să fie de acest Paști „ținta” tuturor bisericilor, a tuturor credincioșilor care ne bucurăm că  Isus Cristos e viu. A Lui să fie gloria!