Selectează o Pagină

„Creștinii trebuie să trăiască în lume, dar să nu lase lumea să trăiască în ei.”  Autor necunoscut

Influența Babilonului

„Când eram robi în Babilon

Stăteam jos și plângeam,

când ne aminteam de cetatea Sion.

Pentru că nu am ascultat, de al nostru-Împărat

Pe un pământ străin am îndurat mult chin.”

În 1978 cântecul acesta care citează Psalmul 137 a devenit șlagărul Nr.1 al formației Boney M.

Dacă nu le spunem, copiii zilelor noastre nu vor ști nimic despre Sion. Ei nu învață despre valorile Sionului la școală, acasă sau pe stradă. Adevărul este că ei trăiesc în Babilon. Fiecare generație are gândirea ei, ideile și valorile care influențează cultura. Este o presiune a lumii, un sistem de idei care cultivă un mod de viață independent de Dumnezeu. De aceea, a fost din nou un mare privilegiu să-i învățăm pe copii despre viața lui Daniel. Am fost atât de impresionați de înțelepciunea și înțelegerea spirituală a multor copii în legătură cu influențele Babilonului cu care se confruntă la școală. Iată câteva situații!

Diana – înainte de a participa la un club biblic, obișnuia să meargă într-un anturaj care o influența în rău. Făcându-și prieteni noi la clubul biblic, Diana a fost influențată spre bine, apoi, venind cu ei în tabără, ea s-a predat Domnului. Mergând înapoi acasă, ea a renunțat la prietenii vechi și căile lor rele. Deși Diana are 16 ani, ea a vrut să vină în tabără ca și taberistă pentru ultima oară. După ce a fost taberistă în iulie, ea a venit ca ajutor la curățenie în august, împreună cu prietena ei Bianca. A fost minunat să vedem bucuria, entuziasmul și dorința lor să facă ceva folositor pentru Domnul.

Bianca – are 15 ani și s-a predat Domnului acum 2 ani în tabără. Ea a continuat să vină la club și în tabără și a dorit și ea să ajute la curățenie anul acesta. Bianca locuiește cu bunica, căci mama ei lucrează în Dublin. În toamna aceasta mama dorește s-o ducă să locuiască cu ea în Dublin. Însă Bianca i-a spus mamei ei: „Merg la Dublin dacă promiți că îmi vei găsi o biserică în împrejurimi și că mă lași în tabără vara viitoare.” Ce bucurie că mama ei are o prietenă care merge la o biserică românească în Dublin, așa că Bianca va avea un loc în care  influența lui Dumnezeu să continue în viața ei. Rugați-vă pentru ca ele să poată „trăi în lume, dar să nu lase lumea Babilonului să trăiască în ele.”

Influența taberei

Este așa o binecuvântare și un tribut plătit memoriei lui Harry să auzim mulți copii rugându-se în acest an: „Doamne, mulțumesc pentru privilegiul de a fi aici la Vârfurile”. Radu s-a rugat: „Mulțumesc, Doamne că ai pus pe pământ un loc ca tabăra Vârfurile.” Majoritatea dintre acești copii au, din punct de vedere material, tot ce e nevoie și au mai fost și în alte tabere creștine. Socotim ca un mare privilegiu să putem să-i echipăm cu Cuvântul lui Dumnezeu și să-i învățăm valorile Împărăției pentru noul an școlar, pentru că ne dorim și ne așteptăm ca ei „să trăiască în lume, dar să nu lase lumea Babilonului să trăiască în ei.”

Florin Copil – el și familia lui au fost influențați pentru Domnul printr-un club biblic pe care Dani l-a început la doar 16 ani. Florin a fost  lider în tabără mulți ani, acum are 29 de ani și împreună cu soția lui Îl slujesc pe Domnul influențând viețile celor 11 copii orfani dintr-o casă creștină.  Florin a adus în tabără cinci dintre acești copii și doi s-au predat Domnului.

Influențați să crească 24 de copii din ultima serie de tabără pe care i-am sfătuit pentru mântuire, siguranță și ajutor pentru creșterea lor sprituală.