Selectează o Pagină

După o vară lungă, în care lucrarea cu copiii s-a desfășurat în tabere, în 12 octombrie 2013, ne-am adunat împreună cu învățătorii de copii pentru prima instruire din toamna aceasta. E nevoie ca învățătorii să fie ajutați și încurajați pentru copiii care așteaptă. La fel ca puișorii care așteaptă toamna să fie ajutați să crească și să se descurce de unii singuri, tot așa sunt și copiii din cluburile și din bisericile noastre. Ei așteaptă să fie hrăniți și crescuți în cunoașterea învățăturilor din Cuvântul lui Dumnezeu.

Mulțumim gazdelor noastre de la Biserica Baptistă Șega, pentru credincioșia lor în lucrarea cu copiii, pentru ospitalitatea și căldura cu care ne așteaptă de fiecare dată. A fost un timp în care învățătorii au fost motivați să continue lucrarea aceasta frumoasă printre copii, să-I dăruiască Domnului timpul lor și pe ei înșiși, pentru a lucra cu copiii din biserici și a deschide cluburi biblice pentru cei din afară.

Toamna aceasta vom studia șase lecții din Viața lui Elisei, marele profet al lui Dumnezeu. Ca materiale ajutătoare pentru învățători am pregătit  informații generale la fiecare lecție, versete vizualizate cu informații de predare. Am adăugat și lecții din ciclul Să vorbească creația cum e cea despre Ursul negru, întrucât Dumnezeu folosește chiar și animalele ca să ne vorbească despre El.

Sarea, e o altă lecție pregătită de noi, prin care vrem să-i învățăm pe copii, nu numai despre lumea creată de Dumnezeu, ci și despre rolul nostru în această lume. N-a lipsit nici cântarea din mijlocul nostru, iar pentru copii, am pregătit un cântec nou vizualizat: O Doamne, ești al meu! Cântecul e o inspirație, pentru noi toți, să ne lăsăm conduși pe căile lui Dumnezeu.

Jocul recapitulativ amintește copiilor de minunea înmulțirii uleiului și umplerea vaselor  pe care Dumnezeu a făcut-o, ca să salveze copiii văduvei din robie.

În plus am fost provocați să cunoaștem nevoile creștinilor din țările persecutate ale lumii și, împreună cu copiii, să ne rugăm dar să și strângem bani pentru Biblii. Căci, Cuvântul lui Dumnezeu, nu poate fi legat de sistemele împotrivitoare din lume.

Chiar și prin viața lui Elisei am văzut, studiind împreună prima lecție, minunea judecății lui Dumnezeu asupra păcatului, aplicată copiilor. Dacă păcatul, răul din lume, nu-i ocolește pe copii, și ei au nevoie să audă de minunea iertării lui Dumnezeu, prin Fiul Său.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru puterea pe care ne-o dă să mergem înainte și să continuăm lucrarea aceasta, în ciuda greutăților și a piedicilor de tot felul. Căci voia lui Dumnezeu pentru copii a fost exprimată clar de Însuși Domnul Isus în Matei 18:14: „Tot aşa, nu este voia Tatălui vostru Celui din ceruri piară unul măcar din aceşti micuţi.” Recunoscând că și ei pot pieri, haideți să lucrăm cu pasiune și cu entuziasm,  să le vestim Evanghelia întreagă, așa încât ei să poată face alegeri corecte și să fie mântuiți!