Selectează o Pagină

 „Cu toții suntem copii nemulțumitori, într-o măsură mai mare sau mai mică, înțelegând prea puțin adevărul dragostei nemărginite a lui Dumnezeu pentru noi.” Elisabeth Elliot

În cadrul instruirii învățătorilor de copii, din 15 noiembrie, privind la viața poporului evreu din vremea lui Moise, am realizat că ne asemănăm foarte mult cu ei, în ceea ce privește nemulțumirea. Dumnezeu ne-a arătat nemărginita Sa dragoste, prin Fiul Său, dar noi uităm așa de repede cât bine ne-a făcut Domnul nostru! Este o mare nevoie să ne amintim mereu acest lucru și să-i învățăm și pe copiii noștri să fie mulțumitori și să dăruiască.

Întâlnirea celor peste 110 de învățători din Arad și împrejurimi, a avut loc la Biserica Baptistă Speranța, unde am fost foarte bine primiți de gazdele noastre. Le mulțumim și știm că efortul lor va fi răsplătit de Domnul, prin efectul pe care instruirile îl au pentru creșterea învățătorilor și echiparea lor.

Unul din lucrurile pe care le-am urmărit la instruire a fost ca noi învățătorii să fim atenți, ca și buni creștini, la modul în care arătăm respect celor din jur și la responsabilitatea pe care o avem de a-i învăța pe copii respectul.

Am fost informați de nevoia țărilor din Europa de a fi evanghelizate. Ceea ce, și noi românii, ar trebui să adunăm, cu adevărat, sunt faptele de slujire, echiparea noastră pentru implicarea în viața copiilor nu numai din țara noastră, ci și din alte părți ale lumii. Procesul de creștere și învățare, din viața unui învățător, nu ar trebui să înceteze niciodată! Materialele, pe care le-am pregătit pentru învățători, sunt cu privire la ultima parte a vieții lui Moise. Ele constau din informații generale la lecții, versete vizualizate și informații despre cum să fie predate acestea.

Lecția, în care poporul evreu este nemulțumitor și cârtește, este întărită prin lecțiile obiect: Despre recunoștință și mulțumire (Istoria tabloului „Mâini în rugăciune” de Albrecht Durer) și De ce să fiu mulțumitor? (cu situația tragică a copiilor înfometați ai lumii). Ca și cântec potrivit pentru aceste lecții am ales și vizualizat: Îți mulțumesc. Din ciclul Să vorbească Creația am pregătit o lecție despre Șarpe.

Din nou, nu am uitat de materialele special concepute pentru preșcolari. Aceste materiale conțin lecții pregătite conform nevoilor vârstei lor și multe activități care să întărească lecțiile și adevărurile predate. Căci un lucru este sigur: preșcolarii pot să învețe mult, mai mult decât cred majoritatea oamenilor că ar fi ei capabili.

Ne-am bucurat auzind vești bune despre noi cluburi biblice din case, de noi învățători care își investesc viața, chemându-i pe copii la Domnul Isus. Ne rugăm ca numărul lor să crească și, noi toți, să fim în ascultare de Dumnezeu și să răspundem la această foame, nu numai fizică, ci și spirituală, care este printre copii. Domnul să ne trezească pe toți, învățători maturi sau în devenire, și gloria Lui să crească, prin tot ce facem de dragul Lui!