Selectează o Pagină

ÎNGERII, SĂ-I AUZIȚI!

Sâmbătă, 13 decembrie, am avut ultima instruire din anul acesta.  A fost un timp de învățare și sărbătoare la Biserica Baptistă Șega, împreună cu învățătorii de copii din multe biserici. Mulțumim gazdelor și celor care au ajutat, pentru ospitalitatea și căldura cu care am fost primiți.

Pe lângă bucuria de a fi împreună, de a împărtăși din bucuriile și greutățile slujirii noastre specifice la copii, programul a cuprins și provocarea unei predări eficiente. Am dori să-i ajutăm pe copii să-și apere credința, să meargă înainte în clasele lor, la prietenii lor, fără să le fie rușine de credința lor.

Am continuat mesajul de avertizare despre nevoia de evanghelizare a bătrânului continent al Europei. Este o atenționare serioasă pentru fiecare, deoarece Dumnezeu a încredințat mesajul său în mâinile noastre.

De asemenea, am reamintit învățătorilor că trebuie să fie conștienți de nevoile copiilor, atunci când predau lecțiile și versetele, astfel încât învățătura să fie relevantă pentru viața de zi cu zi, nu doar un bagaj de cunoștințe.

Pentru întâlnirile cu copiii legate de Crăciun au fost prezentate mai multe materiale: noua lecție Mesajul îngerilor, cu un verset vizualizat 1 Ioan 4:14 și informații pentru învățători legate de el. Am poposit puțin asupra lumii văzute doar cu ochii credinței, aceea a îngerilor, prin lecția Îngerii, slujitorii lui Dumnezeu, sceneta Un Crăciun neașteptat, cântecul vizualizat Îngeri mii în ceruri cântă și jocul Mesajul îngerilor.

Dorind să mărim înțelegerea copiilor asupra trăirii cu Dumnezeu în comunitate, am început studierea unui ciclu de lecții, intitulat: Biserica, familia lui Dumnezeu. Vrem să-i ajutăm pe copii să privească mai atent lumea lui Dumnezeu prin lecția Reflectorul. Alături de întreaga creație, suntem îndemnați și noi să reflectăm ceva din gloria, bunătatea și frumusețea lui Dumnezeu crezând, așa cum spune cântecul, că: Suntem o familie unită!

Ciclul Să vorbească creația, ne aduce în atenție un animal, Ariciul. Cei care îi aparțin lui Dumnezeu nu trebuie să se asemene de loc cu ariciul, pentru că nu este prietenos, nici responsabil și trăiește singur, numai pentru el. Adevărata valoare a vieții este să te încrezi în Dumnezeu și să te împrietenești cu El. Cine este prieten cu Dumnezeu, e un „Joc al săbiilor” prin care copiii pot înțelege că Dumnezeu dorește o relație, o apropiere de El, o prietenie pe termen lung. Nici de preșcolari nu am uitat! Și pentru ei am pregătit activități pentru ciclul Biserica, familia lui Dumnezeu, jocuri și activități de Crăciun, precum și cântecul Azi e sărbătoare.

Am fost din nou avertizați asupra războiului care se dă pentru a păstra scena nativității în centrul sărbătorii de Crăciun. Căci, fără Cristos, nu este sărbătoare, fără naștere, nu există cruce și, fără cruce, nici răscumpărare din păcat.

Aceasta este Vestea Bună a Crăciunului pe care îngerii ne-au adus-o: Domnul Isus chiar a venit pentru noi! Să auzim cântecul îngerilor! Ei sunt împrejurul nostru ca mesageri ai lui Dumnezeu ca să ne apere, să ne dea ajutor și călăuzire. Căci, spunea scriitorul Maurice Roberts, „ne păgubim de multă bucurie, dacă uităm de prezența, peste tot în jurul nostru, a dragostei și grijii îngerilor lui Dumnezeu.” Așadar, să auzim și noi mesajul și cântarea îngerilor, împreună cu copiii, de acest Crăciun!