Selectează o Pagină

La instruirea de sâmbătă 28 martie, ne-am întâlnit cu învățătorii la Biserica Baptistă Dragostea care a fost gazda noastră. Mulțumim pentru ospitalitatea de care au dat dovadă.

Această ultimă instruire dinainte de vară, s-a focalizat pe viața lui David, omul după inima lui Dumnezeu. Planul lui Dumnezeu s-a împlinit și, chiar prin familia lui David, Domnul Isus a venit pe pământ ca să moară pentru păcatul omenirii. Însă El n-a rămas mort, ci a înviat, adeverind prin Învierea Sa că este Regele regilor. Am fost chemați și provocați să fim și noi vii pentru El, să fim sarea pământului, fiecare acolo unde ne-a pus Dumnezeu. De aceea, în Săptămâna Mare, când ne amintim de suferințele lui Isus pentru noi, să ieșim în aer liber, pe străzi și în parcuri și oriunde sunt copiii. Să le ducem și lor Vestea Bună a Evangheliei și a învierii Domnului Isus!
Continuând lecțiile din ciclul „Viața lui David”, volumul 1, dorim să zidim în viețile copiilor un caracter creștin autentic. Scopul nostru pentru copii este ca ei să devină oameni după inima lui Dumnezeu, cum a fost și David. Pentru fiecare lecție am pregătit informații generale, versete vizualizate, lecții cu obiecte. Așa după cum David l-a înfruntat pe Goliat, și copiii vor fi îndemnați să-și înfrunte uriașii inimii care pot fi: Invidia, Batjocura, Teama, Mânia, Lenea.
Lecția Biblia și descoperirile științei îi ajută pe copii, în această perioadă supratehnologizată, să vadă că tot ce s-a descoperit nou nu face decât să confirme Biblia.
Pentru a-i ajuta pe copii să sărbătorească Paștile cu semnificația lui adevărată, am pregătit lecția Procesul, cu versetul Isaia 53:5 și cântecul „Isuse pentru mine”.
Pentru cei mai mici, preșcolarii, am propus activități și jocuri specifice, la nivelul înțelegerii lor spirituale, pentru fiecare lecție prezentată în ciclul despre David. Câteva jocuri de recapitulare – X ȘI O, Adevărat/ Fals, vor ajuta la fixarea cunoștințelor copiilor.
S-a subliniat ideea că învățarea Bibliei nu trebuie să fie numai pentru acumularea de informații, ci o învățare reală este cea care transformă și duce la acțiune. Prin tot ceea ce facem, noi ca învățători de copii, suntem motivați să perseverăm știind că viitorul lor depinde de credința lor în Dumnezeu.

Luați aminte la următoarele cuvinte și fiți încurajați prin ele!
„Tribunalele omenești se ocupă cu încălcările de lege, ele dau pedepse, nu răsplătiri. Tribunalul divin le dă pe amândouă. ” A. Plummer