Selectează o Pagină

„Am părăsit Biserica fiindcă am aflat prea puțin Har acolo; m-am întors din nou în Biserică fiindcă nu am găsit Harul niciunde în altă parte…” (Philip Yancey )

 

Cât adevăr ilustrează citatul acesta! Cu acest gând în minte, ne dorim ca și copiii să vină în biserică și să rămână. Aceasta îi va ajuta și să rămână lângă Domnul. După o vară plină de provocări și binecuvântări, în care sute de copii au învățat despre cum pot să-și folosească viețile pentru Dumnezeu, urmând exemplul lui Mardoheu și al Esterei, am reînceput activitățile de instruire lunară a învățătorilor de copii din biserici și cluburi biblice.

În 17 octombrie a avut loc prima întâlnire unde am avut ca și gazde Biserica Baptistă Șega. Mulțumim bisericii pentru ospitalitatea și ajutorul acordat pentru toți cei aproximativ 100 de participanți. Cei care participă la instruirile noastre sunt de vârste diferite, unii începători, alții cu mai multă experiență. Cu toții am fost încurajați și motivați să ne închinăm lui Dumnezeu prin slujirea noastră.

Toamna aceasta continuăm cu Viața lui David, volumul II, iar ca ajutor pentru învățători am oferit materiale legate de acest subiect: informații generale pentru fiecare lecție, precum și informații pentru predarea versetului. De asemenea, am vizualizat câte un verset pentru fiecare din lecțiile cu David  pentru predare la copii.

La materialele de predare la care am lucrat, se  adaugă și lecțiile cu obiecte:  Urmându-L pe Dumnezeu prin Psalmi, Adevărul despre horoscop și alte practici de magie, Nisip sau marmură.

În ciclul Să vorbească creația, exemplul Bizonului, care poate fi în pericol din cauza presiunii celor din jur, este o avertizare pentru copii și tineri.

Prin jocul Apără-te de săgețile celui rău vrem să insuflăm copiilor dorința de a cunoaște Cuvântul lui Dumnezeu, căci îi poate ajuta să se împotrivească răului care își face intrarea atât de ușor în viețile lor.

Nu am uitat nici de cântare, iar cântecul vizualizat Fiți tari, atât de îndrăgit de copii, e un ecou prin care răzbat amintirile verii peste lungile luni de iarnă.

Dorind să încurajăm și lucrarea cu grupele de preșcolari ale bisericilor, am pregătit lecții, versete și activități speciale pentru această vârstă.