Selectează o Pagină

Studiind viața primilor creștini, în special viața schimbată a apostolului Petru, am fost provocați chiar de la începutul întâlnirii noastre să îndrăznim și să ne încredem în Domnul nostru. Dumnezeu a pus la dispoziția noastră Cuvântul Său. Avem atâta nevoie de el ca să fim învățați, încurajați și schimbați, atât noi, cât și copiii! Ne rugăm ca Dumnezeu să atingă inimile copiilor din România și să-i schimbe pentru totdeauna și prin ei, țara noastră.

Noi, toți cei aproximativ 90 de învățători din Arad și împrejurimi, am fost foarte bine primiți de gazdele noastre de la Biserica Baptistă Betel Grădiște. Le mulțumim și știm că efortul lor va fi răsplătit de Domnul, prin efectul pe care instruirile îl au pentru creșterea învățătorilor și echiparea lor.

Unul din lucrurile pe care le-am urmărit la instruire a fost, ca noi învățătorii, să fim atenți, ca și buni creștini, să apărăm biserica de pericolul irelevanței. Înnoirea și schimbarea trebuie să fie în interior și nu în forme. Am fost încurajați prin cuvânt să credem că Dumnezeu aude plânsetul copiilor și că El intervine, la fel cum a auzit plânsetul lui Ismael și a intervenit prin Agar, atunci când erau în pustie.

 Materialele pe care le-am pregătit pentru învățători au fost din partea a doua din ciclul Primii Creștini, constând din informații generale la lecții, versete vizualizate și informațiile de predare ale acestora.

Pentru întărirea adevărurilor prezentate în lecții au fost pregătite lecții obiect: Răspunde la obiecțiile față de Dumnezeu, Învață să răspunzi, Țările persecutate iar din ciclul „Să vorbească creația”: Despre animalele care se ascund, Dinozaurii și Biblia, cântec nou: Fii cinstit, joc de recapitulare: Cinstit/Necinstit.

Din nou, nu am uitat de materialele special concepute pentru preșcolari. Aceste materiale conțin lecții pregătite conform vârstei lor, versete vizualizate și multe activități care să întărească lecțiile și adevărurile predate. Căci un lucru este sigur: preșcolarii pot să învețe mult, mai mult decât cred majoritatea oamenilor că ar fi ei capabili.