Selectează o Pagină

„Există două tipuri de oameni; cei care-I spun lui Dumnezeu: „Facă-Se voia Ta” și cei cărora Dumnezeu le spune: „Bine, atunci, fie cum vrei tu.” C.S Lewis

Aceste cuvinte exprimă un adevăr dur, dar ele exprimă o realitate. Studiind viața lui Rut, am putut să vedem modul în care o femeie a ales să împlinească voia lui Dumnezeu în viața ei, devenind astfel o binecuvântare pentru soacra ei, pentru poporul Israel și chiar pentru noi astăzi, după mii de ani de la existența ei relatată pe paginile Scripturii. Exemplul acestei femei vrem să-l urmăm și prin lecțiile pe care le-am pregătit și să-i îndemnăm și pe copii la o trăire de supunere totală față de voia lui Dumnezeu.

În cadrul instruirii de sâmbătă 26 martie pe care am desfășurat-o la Biserica Baptistă Golgota Bujac, am fost chemați să ne amintim că Dumnezeu ne vrea pe noi o biserică adevărată, în fiecare zi, în orice loc. O astfel de biserică este dorită și este necesară și copiilor. Astfel copii vor ajunge să aibă parte de atingerea binecuvântată a lui Cristos, deoarece El se folosește de trupul Lui, Biserica, pentru a-și împlini lucrarea. La această lucrare ne cheamă Cristos, la lucrarea de vestire a Veștii Bune la băieți și fete, astfel încât Ierusalimul ceresc să ajungă să fie plin de băieți și fete care să umple străzile lui (Zaharia 8:5). Am fost conștientizați încă o dată de influența nocivă pe care poate să o aibă cultura media în viața copiilor. În mod particular am vorbit despre influența „culturii Disney” care îi atrage subtil pe copii să trăiască după modele lipsite de valori biblice.

Lecțiile din „Viața lui Rut” sunt însoțite de versete de memorat și lecții obiect precum lecția Cum să alegi corect? prin care subliniem importanța Duhului Sfânt în călăuzirea copiilor lui Dumnezeu. Totodată, încercăm să-i ajutăm pe copii să îndrăznească să răspundă la diferitele obiecții care vin din partea celor care-L neagă pe Dumnezeu. De aceea, am pregătit partea a treia a lecției Răspunde la obiecțiile față de Dumnezeu. Din dorința de a întări convingerile copiilor legate de veridicitatea Bibliei am început un ciclu de lecții apologetice numite Dovezi pentru Creator. Ciclul de lecții Să vorbească creația continuă cu Porumbelul, acest simbol binecuvântat prezent pe paginile Cuvântului Sfânt. Nu am uitat de bucuria copiilor de a cânta (Am prezentat două cântece noi „Fă să-nțeleg Cuvântul” și „Efeseni 2:8,9”) și de a se juca (Jocul recapitulativ „Adună spice”).

Pentru a face mesajul Scripturii cât mai clar copiilor, indiferent de vârstă, programul nostru a cuprins și un timp special dedicat prezentării materialelor specifice lucrării cu preșcolarii, cât și prezentării unor metode de predare adecvate acestei grupe de vârstă.

Prin toate acestea dorim ca noi, învățătorii de copii, să fim oameni care să căutăm împlinirea voii lui Dumnezeu atât în viețile noastre, cât și în viețile copiilor la care ducem mesajul Evangheliei. Am vrea ca noi toți, învățători, părinți și copii, să fim din acea categorie care-I spune lui Dumnezeu: „Facă-Se voia Ta”.