Selectează o Pagină

Sâmbătă, 14 octombrie 2017 a avut loc la Biserica Dragostea din Pârneava instruirea pentru cei care se ocupă de copii în biserici și în cluburile biblice de prin case. Au fost aproximativ 70 de persoane și ne-am pregătit să-i întîmpinăm pe copii cu subiecte adecvate timpului în care trăim.

Vom studia cu copiii cartea Geneza și vrem să-i acordăm toată atenția, ținând cont că e cea mai atacată învățătură a Bibliei prin curentele care se propagă în sistemul de învățământ (evoluționism, ateism). Ne-am închinat împreună prin cântare și rugăciune, am împărtășit impresii și ecouri ale verii, poze și amprenta slujirii și asupra noastră, nu numai asupra copiilor, din timpul seriilor de tabără.

Am privit mai profund asupra semnificației sărbătorii de Halloween, cum s-a pervertit ea din sărbătoarea închinată sfinților, în ceva care celebrează moartea și lumea stafiilor și a întunericului.

Și, pentru că lumea creștină celebrează 500 de ani de la marea Reformă, am pregătit o lecție pentru învățători și copii despre viața lui Martin Luther. Se cădea să facem un popas sărbătoresc, gândindu-ne la cel pe care Dumnezeu l-a folosit ca să ne ducă înapoi la Biblie și la înțelegerea marelui adevăr că „cel neprihănit va trăi prin credință”. Ce alternativă minunată de a sărbători pe eroul Reformei, pe Martin Luther, în loc de Halloween.

În cadrul ciclului Să vorbească Creația, lecții ca Fulgerul și Albina sunt mărturii uimitoare a geniului creator al lui Dumnezeu, dovezi incontestabile pentru cei care-L  caută cu sinceritate. Cântecele vizualizate, pregătite special pentru copii,  întăresc adevărul predat și pregătesc inimile copiilor pentru a intra în închinare și reverență față de Creator.

„Mă închin, îți închin viața mea

Te slăvesc, slava Ta voi cânta

Te iubesc, minunat Tatăl meu

Tu ești al meu Dumnezeu!” spune autorul cântecului Creatorul a toate. Împreună cu el dorim să spunem și noi, și copiii noștri, care cresc acest lucru și să fie adevărat. Atârnă de noi, de exemplul nostru, ce vor cânta copiii noștri, cui se vor închina și cum vor trăi ei.

Haideți, dragi prieteni, să ne ducem copiii cu noi  și să-i ajutăm să exclame cu admirație și să cânte: TU ești un Domn minunat! Noi, cei de la Copii pentru Cristos, ne-am pus inima și viața în slujba acestui scop măreț! N-ai vrea să faci la fel?

 

Instruire Octombrie Pârneava 2017

Instruire Octombrie Pârneava 2017