Selectează o Pagină

 

Mesajul apropiatelor sărbători de Paști a răsunat clar sâmbătă 24 martie, la Biserica Baptistă Metanoia din Arad,  unde a avut loc instruirea învățătorilor de copii. Au înfruntat frigul și nămeții în jur de 70 de persoane care au venit dorind să se echipeze pentru generațiile care vin. Am fost provocați să intrăm în acțiune, să-i evanghelizăm pe copii ACUM, deoarece timpurile sunt grele și lumea cu îndemnurile ei îi îndepărtează tot mai mult de Dumnezeu.

Prin vocile tuturor învățătorilor care au participat, s-a transmis chemarea caldă și urgentă din partea lui Dumnezeu să ieșim cu Evanghelia în aer liber, în timpul săptămânii mari, pe străzi și în parcuri, acolo unde sunt copiii. Și dacă veți vedea grupuri de copii adunați  prin cartiere și veți auzi cântece care proclamă „E viu, e viu!”, nu treceți grăbiți și indiferenți! Înălțați o rugăciune pentru ca inimile copiilor să fie atinse de adevărul acesta etern: Isus a învins păcatul și moartea și poate să ne învie și pe noi pentru El!

A fost o bucurie prezența echipei de învățători, de vârste diferite, cu profesiuni diferite, dar toți punându-și darurile și abilitățile în slujba lui Dumnezeu.  Căci este nevoie de chemare și pasiune, de efort și sudoare, pentru ca mesajul Veștii Bune să ajungă la copii, nealterat de barierele religioase și de prejudecăți. Învățătorii au fost provocați să se evalueze, să se pregătească, să cunoască nevoile copiilor din jurul lor, mai ales cele de ordin spiritual. Și copiii au nevoie de credință, de înțelegerea marilor adevăruri care ne definesc viața de aici și cea din veșnicie. De aceea, am pregătit materiale de predare, versete și cântece, lecții din Biblie și jocuri, toate alcătuite cu scopul răspândirii credinței printre cei mici.

Nota noastră? Ea nu va veni acum! Nu vom ști multe acum despre rezultatul acțiunilor și strădaniilor noastre. Nota noastră va veni atunci, la examenul final, când vom sta înaintea lui Dumnezeu. Și fie să auzim cât mai mulți dintre noi cuvintele acestea: Bine rob bun și credincios!