Selectează o Pagină

Dragi prieteni,

Timpul parcă gonește și constatăm, ca și un clasic al nostru odinioară că „timpul nu mai are răbdare.” Ne bucurăm însă de răbdarea lui Dumnezeu cu noi, căci nu încetează să ne binecuvânteze și să ne susțină.

Multe s-au petrecut după încheierea taberelor de vară, tabere pentru care suntem așa recunoscători, atât pentru protecția lui Dumnezeu peste noi toți cât și pentru puterea Cuvântului în viețile copiilor.

După ce echipa CPC a avut o mică vacanță, ne-am ambalat motoarele din nou pentru instruirile  din toamnă. În 12 octombrie am fost găzduiți cu instruirea de Biserica Baptistă Golgota din Bujac și ne-am bucurat împreună cu învățătorii acelor biserici care se țin de programa noastră. Am început cu ciclul din Viața Domnului Isus, volumul 3 pentru care am pregătit versete vizualizate, informații pentru învățători, căci ei trebuie să știe mai mult, cântece, idei de jocuri etc. Am fost binecuvântați cu prezența a trei păstori, gazda Vasi Duma, Ovi Hanc ca noul reprezentant al comunității pentru lucrarea cu copiii și Doru Butaș, care și-a încheiat acest mandat. Îi mulțumim pentru ajutorul și grija cu care ne-a înconjurat în toți acești ani. Prin toate mesajele venite de la ei și de la echipa CPC, învățătorii au fost încurajați să se adâncească în Scripturi și să aducă în fața copiilor cuvinte vii, dătătoare de viață nouă.

În aceeași instruire învățătorii au beneficiat de un workshop în care să învățăm cum să aducem aplicații relevante copiilor. Da, timpul fuge repede, dar Dumnezeu ne cere să slujim copiilor din generația actuală și, pentru multele schimbări care au avut loc, trebuie să ne pregătim temeinic. Nu au lipsit rugăciunea și închinarea, apoi părtășia în jurul mesei oferite cu drag de biserica gazdă.

În aceeași instruire, am făcut înscrieri pentru Modului 1 al cursului din 25/26 octombrie, pentru  cei care doresc să intre în lucrarea cu copiii. Am fost bucuroși să primim ajutorul Bisericii Viață Nouă care au găzduit pe cei 23 de cursanți care au participat, cât și pe echipa CPC care a organizat cursul. Cursul s-a încheiat cu un test în care cei prezenți au avut posibilitatea să predea în fața noastră, un timp binefăcător de învățare, plin de emoții. Toți au fost surprinși, dar bucuroși, să vadă că e nevoie de  timp, efort și gândire ca să devină învățători iscusiți care împart drept Cuvântul adevărului. Domnul să binecuvânteze acest început și să le dea curaj și pasiune să devină o voce pentru El!

În 9 noiembrie instruirea noastră lunară a fost găzduită de Biserica Baptistă Maranata. Am avut bucuria prezenței pastorului bisericii gazdă, Ovi Măduța, care ne-a adus în prim plan subiectul fierbinte al relațiilor între băieți și fete. Însă, nu așa cum le concepe lumea căzută în care trăim, ci așa cum le-a inițiat  Dumnezeu. Instruirea a continuat cu prezentarea materialelor pentru ciclul Viața Domnului Isus, volumul III, versete vizualizate, cântece, idei de introducere a lecțiilor și jocurilor…

Ne-am amintit de vremuri din trecut, de la începutul taberei, prin prezența uneia dintre primii taberiști, Ramona Fruja care acum e profesoară universitară în America, dar e „acasă” într-un timp sabatic. Ea ne-a vorbit despre tristețea și resemnarea românilor care au nevoie de antidotul puternic al speranței și îndrăznelii prin Isus. E un mesaj de care și copiii au atâta nevoie să-l audă, în timpul pe care-l petrecem cu ei, învățându-i din Biblie.  Ne-am rugat și am cântat Binecuvântează, Doamne, România, instruirea fiind chiar cu o zi înaintea alegerilor. Am vrea să avem acea credință a lui Avraam despre care Biblia ne spune: „Nădăjduind împotriva oricărei nădejdi, el a crezut”  (Romani 4:18)  Să credem că Dumnezeu vrea să binecuvânteze România, țara noastră dragă! Să ne rugăm asemenea oamenilor Bibliei: Doamne ajută, Doamne dă izbândă!