Selectează o Pagină

„Tatăl a trimis pe Fiul ca să fie Mântuitorul lumii.” 1 Ioan 4:14

Aceste cuvinte zugrăvesc tabloul real al Crăciunului, însă lumea încearcă să-l acopere, să-l ascundă de copiii noștri. La instruirea din 7 XII, de la Biserica Baptistă Renașterea din Micălaca, de la ora 9,00, împreună cu un grup de aprox 90 învățători de școală duminicală, am încercat să zugrăvim un tablou biblic al Crăciunului.

Daniel Cojița, pastorul bisericii, ne-a vorbit despre provocările creștinilor din zonele persecutate ale lumii și creșterea uimitoare a bisericii din acele locuri. În contrast, apare exodul tinerilor și adolescenților din bisericile noastre, acum când avem binecuvântarea să fim liberi și să nu suferim persecuție. De aceea, Dumnezeu ne provoacă să creștem în calitatea predării, în mentorarea copiilor, să le fim sprijin pentru ca ei să rămână lângă Dumnezeu.

De asemenea, a fost prezentată lecția de Crăciun, împreună cu un verset potrivit, colinde, jocuri, eroi ai credinței, idei motivaționale și apologetice, materiale de predare… toate cu menirea să-i ajutăm pe copii să umple tabloul Crăciunului lor cu minunea întrupării, iar inima, cu mântuirea Lui!