Selectează o Pagină

Dragi prieteni,

Dorim să reîncepem taberele în vara 2021, cu speranța că Dumnezeu ne va ajuta și călăuzi să respectăm măsurile de siguranță. Le aveți alăturat pentru a ști și înțelege și a ne da ajutor în respectarea lor de dragul copiilor care vor frecventa tabăra de anul acesta.

MĂSURI DE SIGURANȚĂ în tabără – COVID-19

Înainte de sosirea în tabără:

1.         Declarația de sănătate

O declarație de sănătate va fi necesară pentru fiecare copil și va conține o serie de întrebări, inclusiv dacă aceștia au fost expuși recent la Covid 19 prin contactul cu cineva și,  dacă ei sau cineva din familie, prezintă febră mare, tuse sau probleme respiratorii. Copiii care răspund cu DA la aceste întrebări sau care au o temperatura de 37.5 grade sau mai mare, nu vor fi lăsați în tabără. Această declarație trebuie printată și adusă în tabără, completată, datată și semnată în ziua în care copiii trebuie sa ajungă în tabără.

2.         Bagaje

În bagajele copilului dvs., vă rugăm să includeți măști personalizate și sticlă de apă reutilizabilă, pe care să scrieți numele copilului, mănuși și dezinfectant de mâini. Aceste articole trebuie să fie etichetate clar cu numele copilului dvs. pentru a evita contaminarea încrucișată. Deși copilul dvs. nu va fi obligat să poarte echipament de  protecție în toate activitățile, unele activități ar putea solicita copiilor să poarte măști pentru perioade scurte de timp. Copiii sunt liberi să poarte mască mai des decât li se cere la activități, însă e obligatoriu să fie personalizată.

În Tabără:

  1. Sosirea în tabără:

Încurajăm părinții să nu părăsească vehiculele când aduc sau iau copiii din tabără. Vă rugăm să vă asigurați că își pot transporta propriul bagaj cu ei în tabără. Părintele trebuie să ia temperatura copilului în dimineața sosirii în tabără și să scrie aceste detalii în Declarația de sănătate. Copilul va înmâna această declarație la sosirea în tabără.

Tabăra nu va funcționa la capacitate maximă pentru a asigura aplicarea bunelor practici de distanțare socială și de timpul și spațiul necesar personalului nostru să se supună tuturor regimurilor de securitate și sănătate în timpul și între activitățile de tabără.

Copiii vor fi separați în grupuri mai mici, în care își vor desfășura toate activitățile. Prin aceasta măsură, limităm numărul de persoane cu care fiecare copil intră în contact și reducem posibilitatea de transmitere a virusului. Copiii din cadrul aceluiași grup nu trebuie să mențină întreaga distanță socială unul față de celălalt. Vom încuraja cu siguranță să mențină cea mai mare distanță posibilă în orice moment, în funcție de activitate. Copiii din grupurile mici vor mânca împreună la aceeași masă în toată perioada taberei. Afară, inclusiv la masă, se va menține aprox 1,5 m de distanță între fiecare grup .

  • Spălarea mâinilor și igienă personală

Copiii vor fi obligați să folosească dezinfectant sau să se spele pe mâini înainte de a părăsi camerele în fiecare dimineață, la sosirea în fiecare zonă de activitate, la sfârșitul fiecărei activități, înainte de a intra în baie și după utilizarea băii, înainte și după masa și după tuse sau strănut. La sosire, copiii vor fi informați și educați cu privire la protocoalele de sănătate și securitate ale taberei prin mai multe modalități și prin diverse afișe și anunțuri din tabără și din jurul camerelor lor, promovând astfel o igienă corectă și reamintindu-le de restricții.

  • Instalații, echipamente și dezinfectare

Suprafețele atinse des vor fi curățate în conformitate cu standardele Ministerului Sănătății în mod continuu pe tot parcursul zilei. Acestea includ balustrade, mânere, băi, mese etc. Vom limita pe cât posibil împărțirea echipamentelor în funcție de activitate. Sunt elaborate și vor fi implementate politici specifice cu privire la fiecare echipament pentru fiecare activitate în parte. Aceste exemple sunt menite să vă facă o idee despre diferitele metode pe care le vom folosi pentru a preveni răspândirea germenilor.

  • Activități

Ne vom concentra pe activități în aer liber în această vară, profitând la maximum de minunata noastră locație. Programele vor include mai multe drumeții, plimbări în natură, aventuri și experiențe, pentru a menține distanța adecvată și pentru a limita riscurile expunerii. Jocurile și activitățile de echipă vor fi adaptate pentru a fi jucate la o distanță adecvată.

  • Servirea mesei

Masa se va servi pe grupuri de cate cinci persoane, de preferință fiind aceleași persoane cu care copilul va fi cazat în cameră, pentru a reduce contactul cu alte persoane. Grupul va mânca prânzul împreună într-o zonă desemnată, la cel puțin 1,5 m distanță de orice alt grup. După terminarea prânzului, mesele și băncile vor fi igienizate. Cei cu alergii sau diete specifice trebuie să ne contacteze înainte de începerea taberei pentru a aranja mese speciale.

  • Zile ploioase

Locația noastră este frumoasă, dar pot avea loc schimbări rapide de vreme! Fiecare echipă va avea o locație desemnată pentru zile ploioase în diferite zone ale taberei. În caz de ploaie, copiii vor trebui să se întâlnească acolo, iar liderii vor continua activitățile.

  • Politica referitoare la probleme de sănătate

Copiii care prezintă semne de tuse, probleme respiratorii, febră de 37.5 sau mai mare, frisoane, diaree, vărsături, dureri în gât, dureri musculare inexplicabile sau o pierdere a gustului sau a mirosului nu pot participa la activități. Aceștia vor fi mutați în camera de izolare special amenajată în acest scop, iar părinții vor fi anunțați, urmând ca aceștia să vină în tabără pentru a lua copilul în vederea verificării stării de sănătate și a tratării acestuia.

Camera lor originală va fi golită și igienizată pentru a reduce posibilitatea de transmitere către alți copii, în cazul unei suspecții de îmbolnăvire. Dacă simptomele nu se înrăutățesc și Covid19 nu este suspectat, copilul poate reveni în tabără la 24 de ore de la prezentarea ultimului simptom, fără utilizarea de medicamente. Dacă se suspectează infecția cu Covid 19, autoritățile vă vor oferi detalii suplimentare despre cum să procedați.

  • Personalul taberei și liderii

Tot personalul și liderii noștri vor folosi un echipament de protecție, măști sau mănuși, după caz și li se va cere să urmeze toate procedurile pentru a reduce orice posibilă infecție. În cele din urmă, deși ne doare inima să spunem acest lucru, învățătorii nu vor îmbrățișa sau bate palma cu niciun copil, optând in schimb pentru atingerea vârfului adidasului sau cotul, unii cu alții, pentru a se evita contactul apropriat dintre animatori si copii.

Ce se întâmplă dacă un copil sau un membru al personalului se infectează cu Covid 19?

Trebuie să raportăm imediat cazurile de infecție cu COVID-19 la Direcția de Sănătate Publică Arad în ziua recunoașterii sau a unei suspiciuni puternice de boală. La momentul respectiv vom lucra direct cu DSP pentru a determina dacă alți copii sau membri din personal îndeplinesc condițiile de contact cu persoana infectată, cu 48 de ore înaintea dezvoltării simptomelor sau efectuării testului. Multe dintre măsurile luate au ca scop limitarea contactului dintre copii și animatori. Persoanele găsite ca ar fi fost în contact cu o persoană infectată în acel interval de timp, vor fi obligate sa se izoleze acasă pentru 14 zile. În cazul în care un copil sau membru din personal va fi testat pozitiv, toți părinții vor fi informați și li se va spune dacă persoana infectată a intrat sau nu în contact cu copilul lor.

  • Plecarea din tabără

Când părintele sau tutorele ajunge în curtea taberei pentru a lua copilul, aceștia sunt rugați să aștepte sosirea copilului la mașină fără ca părintele să intre în camera copilului. Din nou, vă încurajăm să nu ieșiți din vehicul, decât dacă este necesar. Voluntarii noștri vor menține distanța fata de vehiculul dvs. în timp ce își vor lua rămas bun de la copilul dvs.

După plecarea din tabără:

Chiar dacă luăm toate măsurile posibile pentru a ne asigura ca niciun copil nu se îmbolnăvește în tabără, nicio tabără nu este lipsită de risc. Vă recomandăm să luați în considerare ținerea copilului acasă timp de 10-14 zile după tabără, pentru a-l monitoriza și pentru a vă asigura că nu dezvoltă simptome. Mai mult, considerăm că ar fi indicat ca ei să nu intre în contact cu persoanele în vârstă sau persoanele cu risc ridicat imediat după tabără, pentru a fi foarte precauți.