Selectează o Pagină

„Bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață. Și credincioșia Ta este atât de mare!” Plângerile lui Ieremia 3:22-23

Am constatat din nou adevărul acestor cuvinte cu prilejul instruirii învățătorilor de copii din 13 XI de la Biserica Baptistă Renașterea. Deși situația cu infectările de covid este așa îngrijorătoare, un număr de 45 de învățători din biserici au participat la instruire. Ne rugăm ca fiecare din ei să fie inspirați și motivați pentru lucrarea Domnului printre copii.

„Copiii sunt cel mai important segment de populație căruia trebuie să-i slujim din cauza capacității lor spirituale de învățare și a vulnerabilității lor în dezvoltare.” Acestea sunt cuvintele lui George Barna, un cercetător creștin care înțelegând nevoia vitală a evanghelizării copiilor și-a lăsat slujba de pastor al unei biserici ca să se concentreze pe copii.

Ne-am bucurat de găzduirea Bisericii Renașterea și de mesajul fratelui pastor Daniel Cojiță despre ispitele pe care le avem și felul în care Dumnezeu ne echipează prin Cuvântul Lui să răspundem. Studiem cu copiii cartea Judecători și, ca să-i ajutăm, am pregătit lecții despre învingerea ispitei, în aceste vremuri în care ei sunt așa de expuși la păcat. De asemenea am pregătit versete vizualizate, informații, jocuri și cântece potrivite, dar și lecții cu obiecte care să întărească mesajul lecțiilor.

Învățătorii au fost motivați să-și evalueze predarea introducând în lecțiile biblice accente apologetice despre creație versus evoluție, despre timpul în care Dumnezeu a creat versus milioanele de ani susținute de evoluționiști. Aceste diferențe majore de abordare nefiind discutate și soluționate în mintea copiilor, pot crea îndoieli și chiar pierderea credinței multora dintre ei. Acest lucru se reflect în faptul că, la vârsta adolescenței și după aceea, mulți tineri părăsesc biserica. De aceea, suntem chemați să-i ajutăm pe copii să-și înțeleagă credința și să o apere cu argumente clare, de înțeles. Chiar și pentru preșcolari s-au prezentat materiale despre creație și evoluție, așa încât să contracarăm mesajul atâtor desene animate care vorbesc despre milioanele de ani ale evoluției. Să nu uităm că, la orice nivel al vârstei, promotorii evoluției își seamănă sămânța otrăvită, așa că să nu ne mirăm că tinerilor noștri li se spală creierul în școli și prin media. Dumnezeu ne-a dat o misiune în legătură cu copiii și instruirile ne ajută, ne încurajează și ne informează despre nevoile acestei generații în dorința noastră de a o evangheliza.

Ca să-L cunoaștem mai bine pe Dumnezeu și puterea Lui, ne-am apropiat de Cuvânt, de cântare și de rugăciune unii pentru alții. Învățătorii au fost îndemnați și ajutați să dezvolte o gândire critică asupra filmelor și lecțiilor de la școală ca să detecteze influențele nefaste ale evoluționismului care se prezintă în mod fals ca un adevăr științific.

Dragi prieteni ai Cuvântului lui Dumnezeu, rugați-vă pentru toate lucrările cu copiii din biserici și din cluburi biblice și pentru orice lucrare care se ocupă de copii! Miza este mare! Societatea vrea să-i îndoctrineze cu orice preț! Haideți să punem efort, dragoste și energie ca să-i apropiem de Singurul în care este viața și adevărul!