Selectează o Pagină

Trăim în vremuri pline de confuzie. Oare cum vor percepe copiii realitatea aceasta? Biblia spune că nimic nu e nou sub soare. Vremuri grele au mai fost și întâlnim în Biblie mutări ale oamenilor în alte țări, fugind de foame și sărăcie, exact ca în zilele noastre.

            Însă, ce bucurie să-i putem învăța pe copii că, dincolo de lumea aceasta văzută, e aceea a lui Dumnezeu, care vrea să intre în legătură cu noi și e gata să ne dea ajutor. Chiar în cele mai întunecate vremuri, copiii lui  Dumnezeu au speranță! Acesta este și mesajul cărții Rut, pe care am început să o studiem cu copiii și pe care am prezentat-o la instruirea din 12 februarie, de la Bis Bapt Metanoia din Arad.

            Pe lângă lecții, echipa noastră a pregătit versete potrivite pasajelor biblice, care vorbesc despre răscumpărare, har și îndurare, dar și lecții cu obiecte: Robotul, Mireasma răspândită de tine,  sau din ciclul Să vorbească creația, despre pinguini și trăsăturile minunate pe care le-a pus Dumnezeu în ei. Ne-am bucurat și de un cântec nou, Vreau s-aleg compus de o soră învățătoare de copii de pe valea Mureșului, care arată că, alegându-L pe Isus, alegem iertarea și viața care vin de la El.  Într-o lume plină de nonvalori și minciună, adevăratul Erou și model este Domnul Isus Cristos.

            În aceeași întâlnire am privit mai adânc asupra felului în care ar trebui să predăm folosind Power Pointul, ajutorul vizual cel mai recent, foarte folositor, dar cu multe capcane. Folosind greșit PP putem să bombardăm mintea copiilor astfel încât ei să nu mai poată procesa informațiile. Cu siguranță, nu dorim acest lucru, ci să-și însușească adevărul Cuvântului lui Dumnezeu care îi trezește la adevărata viață. 

Au fost prezenți aproximativ 60 de învățători maturi sau mai tineri și ce binecuvântare pentru copiii care sunt la clasele lor de la biserică sau la cluburile biblice! Căci este adevărată afirmația: Cine încetează să învețe azi, va înceta să predea mâine! Howard Hendriks

            Facă Domnul ca învățătorii de la multele biserici din Arad să fie treziți la o nouă dorință și chemare de a vesti copiilor mesajul schimbător de viață al Bibliei.

            Cum puteți fi ajutați? Participați la instruiri! Pe lângă materiale de predare, subiectul va include perspective asupra școlii duminicale a copiilor, de ce e deseori  lipsită de putere și ce ar putea-o întări. Vrei să fii un învățător care aduce rod pentru Împărăția lui Dumnezeu? Nu te lăsa în starea de amorțire! Continuă să înveți! Vino la următoarea instruire la Biserica Baptistă Șega în 12 martie ac, ora 9,00.

Te așteptăm, Echipa CPC și gazdele noastre de la Bis Șega