Selectează o Pagină

Dragi prieteni,

Am ajuns la final de an și privim în urmă la eforturile asociației Copii pentru Cristos din acest an pentru ridicarea lucrării cu copiii și, implicit, a nivelului învățătorilor de copii din bisericile comunității evanghelice din Arad, Timișoara și împrejurimi.

Parcă acum se întâmplă totul… și suntem puși în împrejurări în care nu poți să nu meditezi la cuvintele inspirate ale Bibliei… Sunt vremuri fără precedent care cer o pătrundere adâncă în efectele pe care le produc în generațiile de copii care sunt acum în mâna noastră. Cum facem față valului nefast al tehnologiei care ne inundă viața?

Pentru a răspunde unei mari nevoi am invitat un psihoterapeut creștin, Claudiu Lulciuc care ne-a  insuflat un subiect prețios: Luptați pentru fiecare copil al internetului.

Să ținem cont că, luptând pentru viața copiilor, luptăm și pentru noi, căci și noi, ca învățători sau părinți, suntem sub influența digitalului.

Întâlnirea din 21 ianuarie 2023 de la Bis Bapt Golgota din Arad ne-a provocat să luăm în considerare  pentru a cântări un mare adevăr : „Tehnologia este un slujitor folositor, dar un stăpân periculos.” Christian L. Lange 

Doamne, dă-ne înțelepciune să plantăm acest adevăr în viața copiilor!

Așa cum facem de obicei, la instruirea din 21 ianuarie a acestui an care acum se duce, am pregătit informații și ajutor pentru învățătorii de copii pentru marile adevăruri din Epistola lui Pavel către Romani. Acest ajutor constă în versete potrivite lecțiilor, cântece, jocuri, idei despre cum ne vorbește creația despre Dumnezeu și cum să-i încurajăm pe copii să iubească Biblia.

Martie 2023-

Luna martie a fost un efort deosebit – s-au îngrămădit sărbătoarea de Paști cu materialale aferente predării la copii: lecția biblică, verset, cântare… apoi clubul de 5 zile cu prezentarea materialelor pregătite pentru săptămâna mare și un cuvânt motivator adus de Wilma. Nu este și asta o minune, că Wilma și Harry au venit în România și ne-au învățat despre cluburile de 5 zile… de atunci, de peste 30 de ani, noi continuăm să facem ce am învățat. Ducem Vestea Bună în săptămâna mare copiilor și a celor interesați să asculte: bunici deseori, părinți care privesc cu uimire de pe margini.

„Dacă ai avea leacul pentru cancer, nu te-ai duce să-l împărtășești altora?  Tu ai leacul pentru moarte, deci ieși în afară și împărtășește-l cu toți!” Rick  Controy

Ce leac minunat e Evanghelia! Și Dumnezeu dorește să-i vindece și pe copii!

Tot la acea instruire din 18 martie care a avut loc la Biserica Baptistă Metanoia psihoterapeutul Claudiu Lulciuc a continuat seria de prelegeri motivaționale prin care ne-a îndemnat cu elocvență să luptăm pentru fiecare copil al internetului… Ce chemare mare avem! Haideți să ne pregătim să fim alături de copii în vremurile acestea grele care ni-i fură și-i ademenesc să-și irosească viața. Promisiunea din Maleahi 4: 6 strălucește la finalul Vechiului Testament.

„El va întoarce inima părinților spre copii, și inima copiilor spre părinții lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc țara cu blestem .”

Ce promisiune! Ar trebui să medităm mai mult la ea! S-o credem și s-o trăim!

La ce vârstă L-ai primit pe Cristos?

E o întrebare revelatoare pusă creștinilor tocmai ca să înțelegem spre ce ar trebui să se îndrepte eforturile noastre sincere de evanghelizare.

Au fost făcute statistici riguroase printre creștini și concluziile raportului afișate mai sus sunt uimitoare.

Indiferent cine face studiul, un fapt copleșitor rămâne. Când o persoană ajunge la vârsta maturității , tot mai greu e să-L primească pe Cristos în viața ei.  După cum se vede și din statistica de mai sus, evanghelizarea este cea mai eficientă în anii copilăriei și ai adolescenței.

Steve Chang  de la Gospel Coalition a spus:

„Una dintre cele mai mari greșeli pe care le-am văzut, printre cei care au o inimă pentru cei pierduți, este că nu văd copiii din propria lor biserică ca fiind pierduți. Fiecare copil, chiar și cei drăguți din școlile noastre duminicale, au nevoie de Evanghelie. Scopul nostru nu este doar să-i aducem pe copii în biserică, ci în Cristos. Deci, dacă biserica trebuie să fie misionară, să fim misionari cu cei mai apropiați de noi – cei care sunt deja în interiorul zidurilor bisericii.”

 Aceasta a fost ultima întâlnire din anul acesta școlar și a cuprins și lecția de Paști și materialele pentru cluburile de 5 zile din săptămâna mare. 

Ne pregătim mereu să fim alături de copii în vremurile acestea grele care ni-i fură și-i ademenesc să-și irosească viața. Credem că fiecare creștin poate fi parte a promisiunii din Maleahi 4: 6!

Copilăria este vârsta la care cei mai mulți L-au primit pe Isus. Așadar convertirea copiilor este felul „normal” în care oamenii vin la Cristos.

Așadar 2/3 din creștini vin la credință înainte de a împlini 18 ani. Copilăria este perioada deschiderii maxime pentru Evanghelie. Concluzia este că ar trebui să ne concentrăm pe fereastra copilăriei între  4 și 14 ani ca să-i cucerim pentru Cristos.